Hoe werkt het

USB-stick Make A Memory

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Zorgprofessionals (verpleegkundigen, artsen, verloskundigen) kunnen op verzoek van en in overleg met ouders Make a Memory inschakelen. Onder alle ziekenhuizen is inmiddels een protocol verspreid waar het hele proces in is gevat.
  2. Ouders kunnen zelf rechtstreeks bellen om een fotograaf in te roepen, zowel voor de thuissituatie als in het ziekenhuis.

De Stichting zoekt dan zo dicht mogelijk in de omgeving van het ziekenhuis of adres in kwestie een fotograaf en streeft er naar die op het gewenste tijdstip te laten langskomen.

De fotograaf maakt de foto’s en blijft niet langer dan nodig aanwezig; de foto’s worden geselecteerd en waar nodig nabewerkt en dan naar een veilige computer-server van de stichting gestuurd. Daar worden vijf foto’s geprint en in een boekje verwerkt dat, samen met een usb stick met deze geselecteerde en alle extra foto’s in hoge resolutie, binnen uiterlijk tien dagen rechtstreeks naar de ouders wordt gestuurd.

De fotografen hebben na afloop geen contact met de ouders en alle foto’s worden met de grootste zorg voor privacy behandeld. De rechten van de foto’s behoren alleen toe aan de ouders.

NB: In uitzonderingssituaties (denk aan zomervakantie-periode) kan het zijn dat een fotograaf niet meteen beschikbaar is. We bespreken dan samen alternatieven.

-
Wilt u foto's laten maken ?
Bel 24/7 : 085 020 40 60

 

Bekijk het herinneringsboek