Kom in actie

Draagt u Stichting Make a Memory een warm hart toe? Heeft u een jubileum, organiseert u een marathon of een fietstocht, of weet u een goede plek voor een collecte? 

Meld uw actie bij ons aan en we vermelden ook uw actie op deze pagina. 
Indien gewenst sturen we u ook een donatie-box en promotiemateriaal (folders) toe.

U kunt een e-mail sturen naar info@makeamemory.nl.

Al actief!

Vindt u dat alle ouders een blijvende herinnering in de vorm van mooie foto’s moeten kunnen krijgen? Kom dan in actie en steun ons!

Onderstaand een aantal evenementen die (vooralsnog) doorgaan en waar u zich voor kunt aanmelden. Wilt u uw evenement hieronder ook benoemen, stuur ons dan een bericht. 
 

- OP DE PEDALEN / OP DE VOETEN 

Waar je het voor doet! 

Ben je een sportieve fietser of wandelaar op zoek naar een mooie uitdaging, een ouder of familielid van een overleden kind of gewoon iemand die Make a Memory een warm hart toedraagt, dan nodigen we je uit je in te schrijven de uitdagende berg de Mont Ventoux te beklimmen. Op de fiets of te voet naar de 1909 meter hoge top van deze vermaarde kale berg. Een bijzondere en voor sommigen een emotionele uitdaging die vervolgens glansrijk kan worden bijgeschreven op je sportieve CV! De werkgroep van Op de Pedalen / Op de Voeten organiseert deze tocht namens stichting Make a Memory om haar werk te kunnen blijven bekostigen. 

Wil jij een uitdaging voor het nieuwe jaar? Meld je dan aan via www.opdepedalen.nl 

 

- 10 KM VOOR MAKE A MEMORY, TER ERE VAN EVY-LINN EN ISA

Femke: De meeste mensen om mij heen weten dat ik een ontzettend trotse moeder ben van 4 prachtige kinderen. Wat niet iedereen zal weten is dat wij eigenlijk 5 prachtige kinderen hebben. 10 jaar geleden op 9 augustus 2013 werden Melvin en ik voor het eerst ouders. Onze prachtige dochter Evy-Linn werd geboren. Onze Evy-Linn werd stil geboren zoals dat heet. Iedereen kan zich er wel een voorstelling bij maken hoe onze wereld stil stond. Alles waar we negen maanden naar toe leefden werd in één keer uit ons leven weggerukt. Wij gingen met een maxicosi vol dromen naar het ziekenhuis en kwamen met een lege maxi-cosi weer thuis. Gelijk na alle gebeurtenissen in het ziekenhuis kwam er zoveel op ons af. We moesten ons bezig houden met het regelen van het afscheid voor onze mooie dochter, terwijl we haar nog zo lang mogelijk vast hielden en probeerden om alle herinneringen zo goed mogelijk op te slaan en haar voor altijd een plekje te geven in onze gedachten. Natuurlijk hebben we in de paar uur die we met onze dochter hebben doorgebracht zelf heel veel foto’s gemaakt, maar wat is het fijn dat er een stichting bestaat die professionele foto’s komt maken tijdens deze intense gebeurtenis. 9 augustus 2013 kan ik van minuut tot minuut na vertellen en zo ook het moment dat er ineens iemand was van stichting “make a memory”. Deze mevrouw kwam foto’s maken van onze Evy-Linn, van ons samen. Ons gezin vastleggen dat maar zo kort mocht bestaan. Deze foto’s zijn ons zo ontzettend dierbaar. De foto’s zijn prachtig en maken iets dat zo onbereikbaar is, ineens tastbaar. 

Anke: Naast Finn en Suze, hebben wij nog een prachtige dochter. In juli 2013 zijn wij, Michael en ik, voor het eerst trotse ouders worden. 39 weken lang hebben we uitgekeken naar het moment dat ons meisje geboren zou worden. Maar toen was het stil, heel erg stil. Met 39 weken zwangerschap is ons meisje Isa overleden en op 19 juli 2013 is ze stil geboren. Wat waren en zijn wij trots op haar.  Na haar geboorte mochten we de dag erna naar huis en heeft het ziekenhuis voor ons een afspraak gemaakt met een fotograaf van make a memory. Op dat moment hadden we zelf niet bedacht om foto's te maken van ons meisje. Heel erg fijn dat het ziekenhuis dit voor ons heeft geregeld. Achteraf zijn de foto's ons zo waardevol. Een tastbare herinnering aan onze kleine meid.   Foto's waar we nog altijd met veel trots en liefde voor ons meisje naar kunnen kijken.  

Wat normaal gesproken een mooie kraamtijd zou worden, werd voor ons allebei een periode van rouw. Een heel eenzame periode waarin het gemis van onze dochters samen ging met angst, met een leeg gevoel dat niet gevuld kon worden. Als een geluk bij een ongeluk hebben wij, Femke en Anke, elkaar leren kennen. Onze dochters zijn 3 weken na elkaar geboren. Toen wij elkaar leerden kennen zaten we beiden nog midden in ons proces van rouw. We waren beiden niet aan het werk en waren beiden op zoek naar een uitlaatklep en naar iemand om ons verdriet mee te delen. Dit vonden we bij elkaar. We begonnen elkaar te mailen over onze dagelijkse dingen. Het verdriet, maar ook de bijzondere en fijne dingen. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat wij nu al 10 jaar elkaars uitlaatklep zijn. Ook al hadden we elkaar liever nooit willen leren kennen, we kunnen elkaar niet meer missen. Dit jaar staat 10 jaar centraal. Evy-Linn zou 10 jaar worden op 09 augustus. Isa zou 10 jaar worden op 19 juli. We zijn allevier al 10 jaar trotse ouders. 10 jaar vriendschap tussen ons. Wij wilden heel graag op een bijzondere manier stilstaan bij de verjaardagen van onze dochters en we vonden het erg toepasselijk om 10 km hard te gaan lopen ter ere van Evy-Linn en Isa. Om nog meer waarde te hechten aan deze 10 kilometer hebben we besloten om geld in te zamelen voor stichting “make a memory”. We hebben beiden van dichtbij meegemaakt hoe waardevol het werk is dat deze stichting verricht en ook al zou het mooiste zijn dat niemand hoeft door te maken wat wij hebben meegemaakt, hopen we wel dat gezinnen in deze situatie net zoveel kracht kunnen putten uit de prachtige foto’s die “make a memory” biedt.

Op 24 september rennen wij 10 km tijdens de CZ Tilburg Ten Miles, we hopen op jullie steun en een donatie ter ere van onze dochters en om deze fantastische stichting te steunen. 

Steun Femke en Anke via deze pagina. 


- CLUB VAN 100  
Niet iedereen heeft een kind verloren, maar bijna iedereen heeft wel iemand in zijn of haar omgeving die dat is overkomen. Verder leven na het verlies van een kind is moeilijk, maar het moet en onze stichting helpt ouders daarmee op weg. Onze foto's bieden hulp en troost in een periode waarin je als ouder even niets van de wereld begrijpt. Ook voor broertjes en zusjes en opa's en oma's zijn de foto's een tastbare herinnering, die helpt bij de verwerking van hun verlies. Make a Memory wil dat de kosten van de foto's geen financiële drempel vormen. Wij vinden dat alle ouders die hun kind verliezen recht hebben op een blijvende herinnering. Daarom bieden wij de foto's kosteloos aan. 

Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties, schenkingen en andere wettige inkomsten. De Club van 100 is in 2020 opgericht om bedrijven, instanties en particulieren, die de activiteiten en doelstellingen van Make a Memory een warm hart toedragen, de gelegenheid te geven dat te doen door lid te worden van de Club van 100 van Troost.nl. Wilt u meer informatie over de Club van 100? Vraag dan onze factsheet aan via: info@makeamemory.nl
 

Inschrijven voor de Club van 100 kan via de website www.troost.nl..

 

Dondatie-box!

Plaats een Donatie-box! 
Weet u een goede actie of plek om geld in te zamelen voor Make a Memory? Vraag dan nu gratis onze donatie-box aan.